Volkswagen’s XL1 drar 0,09liter/mil

Volkswagen XL1 är en ny konceptbil vilken verkligen tänjer på gränserna, den är utrustad med en elektrisk motor med en effekt på 27 hästkrafter och en dieselmotor på 0,8 liter med en effekt på 38 hästkrafter, det ger en total effekt på 65 hästkrafter.

Bilen kör helt och hållet på elmotorn i hastigheter upp till 35km/h och sedan går dieselmotorn igång, vikten på VW XL1 ligger på 795kg tack vare att man använder lätta material så som kolfiber, magnesium, keramik och aluminium. Tack vare den lätta vikten och den strömlinjeformade formen så drar bilen endast 0,09l/mil och producerar endast 24g CO2.

Man kan lugnt säga att Volkswagen XL1 är en miljöbil. Ett smart utnyttjande av hybridtekniken, möjligheten till att ladda litiumjonbatterierna i ett vanligt eluttag och en räckvidd på 550km gör att denna säkerligen kommer efterfrågas på bilmarknaden. Eftersom XL1 är en konceptbil så är det inte säkert att den kommer i produktion men man kan vara så säker på att Volkswagen kommer använda sig av teknikerna i kommande bilmodeller.