Windows 10

Windows 10 blir ju allt mer omtalat och aktuellt, det är Windows nya kommande operativsystem som är byggt för att fungera på Datorn, Plattan, Mobilen eller andra enheter med olika processorarkitektur.

När släpps Windows 10?

Windows 10 sade man på ett event i Januari att det kommer släppas senare under året, man gissar på slutet av sommaren alternativt under hösten.

Uppdatering: Windows 10 lanseras 29 juli 2015

Vad kostar Windows 10?

För de konsumenter som redan har en Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1 licens kommer få ett erbjudande om att uppgradera till Windows 10 helt gratis. Erbjudandet kommer gälla under ett år och efter det kommer det troligtvis bli så att det kostar så som en Windows 8 licens idag kostar.

Alla enheter som uppdateras till Windows 10 kommer även att få gratis uppdateringar under hela enhetens livslängd.

Fortsätt läsa ”Windows 10”

Nya Apple iMac är uppgraderad

Apple’s snygga och slimmade datorer iMac har fått sig en uppdatering, skärmstorlekarna är 21,5 och 27 tum och skärmen är en bakbelyst LED-skärm.

Prestandamässigt har iMac fått ett rejält lyft i och med att 21.5 tummaren kommer med snabba i3 eller i5 processorer, 27 tummaren finns med i5 eller i7 processorer. Ramminnet på samtliga modeller är 4GB 1333MHz DDR3 minnen, det finns 4 minnesplatser och stöd för upp till 16GB minne. Samtliga modeller har även dedikerade grafikkort från ATI (ATI Radeon HD 4670 256MB, och ATI Radeon HD 5670 512MB båda med GDDR3 minne).

Mer information om nya iMac hittar du hos Apple

ASUS Eee Box EB1501U och EB1012U

Ja här har vi en mycket liten och kampakt stationär dator som kan stå på skrivbordet eller vid tv´n då den fungerar alledes utmärkt som mediadator. Namnet på denna lilla skönhet är ASUS Eee Box EB1501 och Eee Box EB1012U.

Skillnaden med dessa nya modeller är att de är utrustade med 2 respektive 3 USB 3.0 portar. Båda har en dubbelkärnig Intel Atom 330 processor. De har generellt mycket goda anslutningsmöjligheter med LAN, WiFi, VGA, HDMI, USB 3.0, S/PDIF och eSATA. Lagringskapaciteten är på 250GB och de stödjer 4GB ram, och som operativsystem kan Windows 7 användas.

ASUS Eee Box EB1501 och Eee Box EB1012U lämpar sig mycket väl som mediadatorer.

Kingston 2,400MHz HyperX

Ja Kingston’s 2,400MHz HyperX ram-minne är världens snabbaste Intel Certifierade ram-minne. Dessa minnen är något för dig som säker de bästa DDR3-minnena till Core i7. Hastigheten är ju som du förstått 2,4GHz och Kingston lär gå omkring med ett stort leende på läpparna dessa dagar då detta bör öka försäljningen av Kingston 2,400MHz HyperX minnen.

USmart’s MC-1, världens minsta dator?

Ja det är så att tillverkarna till USmart’s MC-1 påstår att detta är världens minsta dator. Datorn är lika bred som ett skivfodral och har en 4,8-tums skärm.

Prestandan är hyffsad med en 1,6GHz Intel Atom processor, 1GB ramminne och 4GB lagringskapacitet. Datorn kör Windows XP och priset ligger på $300. Frågan är bara är USmart’s MC-1 världens minsta dator?

Fortsätt läsa ”USmart’s MC-1, världens minsta dator?”

Turerna kring Apples Tablet fortsätter

Läs det senaste: Apple iPad äntligen officiell

Ja turerna kring Apples Tablet som tros få namnet iTablet eller iSlate är många nu sägs det att Steve Jobs gjort ett uttalande kring hur viktigt den är.

This will be the most inportant thing I´ve ever done

Detta ska Steve Jobs ha sagt i samtidigt som han refererade till den kommande Apple Tablet’en. Det ska ett flertal oberoende källor ha sagt.

NU går vi ju bara och väntar på den 27:e så vi förväntar oss få höra talas om den i ett uttalande från Apple.

Uppdaterat:

Nu har Media Markt twittrat något som skulle kunna vara ett litet avslöjande. De twittrade nämligen det att Apple iPad kommer säljas tillsammans med T-Mobile den 1:a mars. De skrev att denna beryktade tablet kommer kosta €499 med just T-Mobile, vill du ha den utan abonnemang skall den enligt detta kosta €899. Så en sak kan man då utröna, det kommer bli en kostsam historia denna Apple iPad, iTablet, iSlate eller vad denkan tänkas kallas.

Om vi litar på Media Markt blir ju namnet som är omdiskuterat Apple iPad, men vem vet, denna twittring kan ju vara ett medvetet beslut som ska skruva upp förväntningarna på Apples tablet.

Vi kan ju upprepa att denna tablet förväntas köras på en ny version av iPhone OS, nämligen Iphone OS 4, detta tror man då det släpps en version vid det namnet till utvecklare. I denna version finns det stöd för skalning vilket tyder på att det är tänkt till Apple iPad då den lär ha betydligt högre upplösning än iPhone. Huruvida vad skärmstroleken landar på är ganska osäkert men det pratas om allt mellan 7 och 10 tum, de flesta bilder tyder på något närmare 10 tum.

Detta inlägg kommer uppdateras och byggas ut allt eftersom ryktena fortgår, det är här vi kommer skriva om Apples tablet(iPad, iTablet, iSlate) tills Apple gått ut med mer definitiv information.

Vill du läsa mer om Apple iSlate kan du läsa något av våra tidigare inlägg:

Book Book fodral till din MacBook

Book Book är namnet på ett något annorlunda datorfodral. Detta datorfodral är speciellt gjort för MacBook och spelar väl något med MacBooks namn.

De finns i olika storlekar, både 13″ och 15″ och utsidan på datorfodralet är gjort av läder, riktigt snygga faktiskt.

Även om fodralet ser ut som en bok måste det ju inte stå i bokhyllan. Priset ligger i alla fall på $79.99 och kan köpas på Twelve South.