Windows 10

Windows 10 blir ju allt mer omtalat och aktuellt, det är Windows nya kommande operativsystem som är byggt för att fungera på Datorn, Plattan, Mobilen eller andra enheter med olika processorarkitektur.

När släpps Windows 10?

Windows 10 sade man på ett event i Januari att det kommer släppas senare under året, man gissar på slutet av sommaren alternativt under hösten.

Uppdatering: Windows 10 lanseras 29 juli 2015

Vad kostar Windows 10?

För de konsumenter som redan har en Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1 licens kommer få ett erbjudande om att uppgradera till Windows 10 helt gratis. Erbjudandet kommer gälla under ett år och efter det kommer det troligtvis bli så att det kostar så som en Windows 8 licens idag kostar.

Alla enheter som uppdateras till Windows 10 kommer även att få gratis uppdateringar under hela enhetens livslängd.

Startmenyn kommer tillbaka till Windows 10

Till Windows 10 kommer startmenyn tillbaka i en skepnad som är mer lik något vi känner igen, se bild nedan:

windows-10-startmeny

Spartan byter ut Internet Explorer

Internet Explorer kommer få en ersättare i form av vad idag har arbetsnamnet Spartan, men IE kommer dock finnas kvar pga. av kompatibilitet. En inställning kommer bestämma din standardwebbläsare.

Spartan kommer använda Microsofts javascriptmotor Charka och webbmotorn Trident, Spartan kommer också få stöd av tillägg liksom man har i Chrome och Firefox. Utseendet i Spartan liknar det man har i Google Chrome.

Demo av Windows 10

Vill du se en demo av Windows 10, titta då här. Ett antal nya funktioner i Windows 10 visas nu upp.

Vad tycks?