Koenigsegg Regera, el-hybrid och ingen växellåda

Koenigsegg presenterar nu en ny värsting, V8a med dubbla turbos vilken ger 1100hk, utöver det tre stycken elmotorer så den totala effekten landar på 1500hk. Namnet är Koenigsegg Regera.

koenigsegg-front-top

Det är i bilmässan i Genève som Koenigsegg nu presenterar en ny värsting, Koenigsegg Regera. Den här gången har man valt att plocka in elhybrid-teknik i sportbilen där man kompletterar förbränningsmotorn med tre stycken elmotorer. Detta säger dem ger den snabbast accelererande produktionsbilen i världen.

Motor

Motorn är en V8a på 5.0 liter med dubbla turbos vilken ger en 1100 hästkrafter. Utöver det används tre stycken elmotorer, en i vardera bakhjul och en på bakaxeln. Totalt plockar man ut 1500hk och 2000nm ur denna extrema sportbil. Ingen vanlig växellåda kommer användas utan något man istället kallar för ”Koenigsegg Direct Drive Transmission (KDD)”. Exakt hur detta fungerar får vi återkomma till.

Prestanda

Koenigsegg Regera ska gör 0-400km/h på under 20 sekunder, en acceleration mellan 150 och 250 km/h ska bara ta 3,2 sekunder. Vikten på bilen är 1420 kilo.

Pris

Endast 80 stycken exemplar kommer att tillverkas och priset blir 1.9 miljoner dollar.

Fortsätt läsa ”Koenigsegg Regera, el-hybrid och ingen växellåda”

Ferrari FF

Ferrari FF har allt man kan förvänta sig och förväntas visas upp i Geneve på motormässan. Namnet Ferrari FF står för ”Ferrari Four” och namnet har den fått just för att bilen har både fyra säten och har fyrhjulsdrift.

Ferrari FF har en 6.262 liters V12:a som motor vilket ger bilen grym acceleration, 0-100 på 3,7 sekunder och topphastigheten är på grymma 334km/h. Den har även en växellåda som mer eller mindre är lånad från Formula-1 och ett sorts magnetiskt dämpningssystem vilket gör att bilen känner sig hemma såväl på banan, snö eller  vägen.

Vilket är något ovanligt och nästan lite bisarrt är att man kan fälla baksätena och i princip använda bilen som en kombi, Ferrari FF får då ett bagage utrymme på 800 liter istället för 450 liter. Vi har inte fått tag i några priuppgifter men det verar stå klart att Ferrari FF är en bil utöver det vanliga.

Maverick Sport den flygande bilen

Du kanske är ute efter en leksak utöver det vanliga? Då kan Maverick Sport från I-TEC vara något för dig, det är en bil lik en beach-buggy. Bilen är utrustad med en 140 hästars Subaru motor vilket gör att bilen går 0-100 på 3,9 sekunder.

Även om detta skulle räcka för att vara en leksak utöver det vanliga så är det bara början, Maverick Sport är även kapabel att flyga. För att flyga använder den sig av en glidskärm och en propeller som driver den framåt. Priset är inte klart i dagsläget men du kan se en demonstrationsvideo nedan.

Smidig USB-laddare för bilen

Här har vi en snart laddare för bilen vid namn ”Micro USB Car Charger”, vilket omvandlar ditt 12volts uttag i bilen till en usb-port för laddning av mobila enheter så som MP3-spelare och Mobiltelefoner med mera.

Så ta chansen och skaffa en smidig USB-laddare till bilen, priset är kring 180kr för tillfället och du hittar den hos Latestbuy.

2011 års modell av Porsche Cayenne

Här kommer lite härliga bilder på 2011 års modell av Porsche Cayenne, den fyrhjulsdrivna sportbilen. Nytt för denna modell är en upphottning som gjort den fräckare och snyggare.

Något annat som också är nytt för nästa års modell är introduktionen av Cayenne S Hybrid, Porsches första hybridbil. Hybridbilen har en 3.0 liters superladdad V6-motor kombinerad med en 47 hästars elmotor vilka tillsammans kan leverera hela 380 hästkrafter. Fortsätt läsa ”2011 års modell av Porsche Cayenne”

EV Mini Sport en miljövänlig racer

Timaya Motors har nu börjat tillverka en liten miljövänlig racer. Den har utseendet som en formel-1 bil och går på elektricitet, med andra ord en miljöbil, det den saknar är den riktiga racerfarten.

Topphastigheten ligger på mellan 40 och 70 km/h beroende på vad du kör på för batteri. Med ett 40Ah blybatteri blir farten 40km/h medans den blir 70km/h om du väljer ett 120Ah litium polymer batteri.

Priset på denna miljövänliga elbil ligger på $23,018 utan batteri, så det är ingen billig historia. Mer info på TechOn.

Ford blir först med HD-Radio med iTunes taggning

Nu blir inte bara först med WiFi-hotspot i bilen utan också med HD-Radio med iTunes taggning.

Dessa funktioner sägs komma som tillval till 2011 års modell som kommer börja säljas under slutet 2010.

Detta tycker vi är kul, bra med nytänk då bilbranschen kanske inte riktigt hängt med. Förhoppningsvis är många fler biltillverkare snabba och hoppar på detta. Creds till Ford!

Nästa generation Ford har WiFi-hotspot möjlighet

I näste generation finns möjligheten till att välja till en WiFi-hotspot vilket skulle medföra möjligheten att koppla upp en eller flera datorer till internet under resan. Hotspoten ska vara en del av deras system SYNC.

Det går ut på att man kopplar in sin USB-dongel till bilen och via 3G får internetuppkoppling. Krypteringen kommer vara WPA2 och alla klienter måste logga in för att få tillgång till uppkopplingen. På så sätt slipper du bilar som lägger sig brevid dig för att snålsurfa:p