Plextor PX-B120U USB-driven extern Blu-ray läsare

Nu när våra laptops blir allt mindre och bättre så finns det ändå en del teknik som saknas, Blu-Ray läsare är en komponent som lyser med sin frånvaro därför kommer nu Plextor med sin externa Blu-Ray läsare PX-B120U.

Plextor PX-B120U är kanske inte så smidig och liten men den har den fördelen att den kan drivas på strömmen från ett USB-uttag, så när du är på resa eller liknande kan du lämna AC-adaptern hemma. Priset sägs också bli hyfsat förmånligt, $99.99.

Streama till din XBOX eller PS3 med PogoPlug

Ja PogoPlug är en liten nätverksenhet med den funktionen att den kan streama filer till din XBOX 360 eller dit Playstation 3. Du kan exempelvis koppla in din externa hårddisk till PogoPlug’en så kan du därefter streama över nätverket.

Priset för denna lilla skapelse ligger på $99 och då kan koppla in valfri hårddisk efter smak och tycke. Vill ni läsa mer eller beställa denna hårddisk så kan ni gå vidare till PogoPlug.

OWC On-The-Go Pro extern hårddisk på 1TB

Här har vi en extern hårddisk för Mac och PC användare med flera anslutningsmöjligheter, 1 TB lagringskapacitet som samtidigt drivs på endast porten den är inkopplad i.

OWC On-The-Go Pro kan kopplas in i en FireWire 800, FireWire 400 samt USB 2.0. Lagringskapaciteten ligger på 1 TB (TerraByte) och läshastigheten med USB 2.0 ligger på 100MB/s. Priset ligger på $269,99och den kan köpas här.

Shuttle I-Power GXT externt grafikkort

Shuttle I-Power GXT är ett litet externt grafikkort för dig som vill förbättra grafikprestandan på din dator. Innanför skalet gömmer sig en ATI Radeon HD 4650 som man kopplar upp genom en GXP-port som ser ut som en större HDMI-port.

Med denna inkopplas kan du mer än tiodubbla grfikkapaciteten. Men för dig som är lite teknisk så kan vi säga att denna enhet egentligen ger dig en PCI-Express port att leka med. Du kan nämligen koppla ur grafikkortet och plugga in något annat du önskar, så som ett tv-kort eller ett USB 3.0 kort.

Western Digitals nya hårddisk med statusdisplay

Namnet på denna hårddisk från Western Digital är My Passport Studio, den är som sagt utrustad med en statusdisplay som beskriver hur mycket diskutrymme som är ledigt m.m. Displayen är av typen ”E-ink”, en typ av elektroniskt bläck som inte kräver ström för att synas, det är en smart pryl detta.

Denna externa hårddisk kommer i 3 olika modeller med 320GB, 500GB eller 640GB lagringsutrymme. De är utrustade med FireWire 800 och USB 2.0 och formaterad från start så den fungerar med både PC och MAC.

Fortsätt läsa ”Western Digitals nya hårddisk med statusdisplay”

Samsung Michael Jackson Guld Hårddisk

Ja nu släpper Samsung en speciell hårddisk i guld till minne av Michael Jackson, namnet på hårddisken är Michael Jackson ”This is it”.

Denna externa hårddisk för Michael Jackson fans har en guldfinish och har en lagringkapcitet på 500GB. Den kan anslutas till din PC eller Mac till en USB 2.0 port.

För dig som vill ha denna guldhårddisk så kommer den finnas tillgänglig från och med den 24:e februari till ett pris av $213.

Hardbox 3.0 en extern hårddisk med USB 3.0

Nu kommer Sarotech med en ny extern hårddisk med stöd för USB 3.0. Dessa diskar med stöd för USB 3.0 kommer bli allt vanligare och det är positivt, USB 3.0 är ju betydligt snabbare än den tidigare USB 2.o.

Denna hårddisk är i form av en bok, så den platsar i bokhyllan. Den kommer komma med lagringskapaciteten 1TB, 1.5TB, 2TB och 3TB och har som sagt en USB 3.0-port, tack vare den är den maximala överföringshastigeheten på 5Gb/s

Denna externa hårddisk ska finnas till försäljning under februari.

För er som undrar så är denna hårddisk självklart bakåtkompatibel med USB 2 och därför får den ett bredare användningsområde.

Extern Hårddisk i en VHS

Vi skrev tidigare om att man kunde köpa externa hårddiskar i form av en nintendo-kasset för den riktiga Super Mario fantasten.

Nu kan du dessutom skaffa deig en så cool pryl som en hårddisk i form av ett gammalt VHS-band. De VHS-kassetter som används är kassetterfrån Star Wars, Top Gun med flera.

Hårddiskkapaciteten på dessa nostalgiska hårddiskar är 320, 500 eller 640GB. Priset börjar på $104.99 och kan köpas hos Centennial Merchant.