Hårddisk i form av Plånbok

Ja nu sprids rykten om Verbatims nästa hårddisk, nämligen en extern 2.5″-hårddisk inkapslad av brunt eller svart läder. På så sätt får det en look likt en plånbok. Hårddisken ska komma i två versioner med lagringskapacitet på 320GB respektive 500GB.

Hitachi lanserar en 7mm tunn hårddisk

Ja det låter otroligt men nu har Hitachi släppt sin hårddisk vilken har en lagraningskapacitet på 320GB trots att den endast är 7 mm tunn, namnet är Hitachi Travelstar Z7k320.

Hårddisken på formatet 2,5″ och drar 1,8 watt när den skriver/läser samtidigt som drar endast 0,8 watt i viloläge, hårddisken ansluts genom SATA 3Gbps. Vi kan även säga det att det även kommer gå att köpa hårddisken i 160GB och 250GB versioner.

ioSafe Squadron en hårddisk för tuffa tag

ioSafe Squadron är en hårddisk för dig som är rädd om dina filer. ioSafe Squadron klarar av hela 760 grader celsius under 15 minuter samt 1,5 meters djup under 24 timmar. ioSafe Squadron är en intern hårddisk som klarar det mesta med andra ord.

Hårddisken finns i följande lagringskapaciteter: 80GB, 250GB och 320GB och priset är från $199. Mer kan du läsa hos ioSafe.com

Streama till din XBOX eller PS3 med PogoPlug

Ja PogoPlug är en liten nätverksenhet med den funktionen att den kan streama filer till din XBOX 360 eller dit Playstation 3. Du kan exempelvis koppla in din externa hårddisk till PogoPlug’en så kan du därefter streama över nätverket.

Priset för denna lilla skapelse ligger på $99 och då kan koppla in valfri hårddisk efter smak och tycke. Vill ni läsa mer eller beställa denna hårddisk så kan ni gå vidare till PogoPlug.

OWC On-The-Go Pro extern hårddisk på 1TB

Här har vi en extern hårddisk för Mac och PC användare med flera anslutningsmöjligheter, 1 TB lagringskapacitet som samtidigt drivs på endast porten den är inkopplad i.

OWC On-The-Go Pro kan kopplas in i en FireWire 800, FireWire 400 samt USB 2.0. Lagringskapaciteten ligger på 1 TB (TerraByte) och läshastigheten med USB 2.0 ligger på 100MB/s. Priset ligger på $269,99och den kan köpas här.

Western Digitals nya hårddisk med statusdisplay

Namnet på denna hårddisk från Western Digital är My Passport Studio, den är som sagt utrustad med en statusdisplay som beskriver hur mycket diskutrymme som är ledigt m.m. Displayen är av typen ”E-ink”, en typ av elektroniskt bläck som inte kräver ström för att synas, det är en smart pryl detta.

Denna externa hårddisk kommer i 3 olika modeller med 320GB, 500GB eller 640GB lagringsutrymme. De är utrustade med FireWire 800 och USB 2.0 och formaterad från start så den fungerar med både PC och MAC.

Fortsätt läsa ”Western Digitals nya hårddisk med statusdisplay”

Corsair nya Reactor och Nova Serier

Nu kommer Corsairs nya serier SSD-diskar, flashhårdiskar. Corsair är sedan tidigare en av de ledande hårddisktillverkarna.

Det som är nytt med dessa diskar är deras hårddiskar är att de är förbättrade och har en högre läs- och skrivhastighet än tidigare hårddiskar.

Reactor serien kommer i två varianter, den ena med 60GB lagringsutrymme och den andra med 120GB. Dessa hårddiskar använder sig av den nya kretsen JMicron JMF612. Denna krets tar upp 128GB DDR2 minne för bästa kapacitet. 120GB Reactor Series SSD har en läshastighet på 250MB/s och en skrivhastighet på 170MB/s medans 60GB Reactor Series SSD har en läshastighet på 250MB/s och en skrivhastighet på 110MB/s. Fortsätt läsa ”Corsair nya Reactor och Nova Serier”