MSI WindPad 100W och 100A

MSI WindPad 100W

MSI WindPad 100W

Nu har även MSI presenterat sin nya Tablet/Läsplatta som kommer i två versioner, en med Windows 7 och en med Android. Namnet är MSI WindPAd 100 och de är två högpresterande tablets.

MSI WindPad 100W är modellen med Windows 7 och MSI WindPad 100A är modellen med Android. De är utrustade med en 1.66GHz Atom Menlow Z530 CPU, 32GB SSD-hårddisk, 2GB ramminne, HDMI-port och en touchskärm på 10 tum.

Sony Vaio P vassas till

Sony har sedan tidigare presenterat deras nya Sony Vaio P viket är en ultraportabel 8-tums minidator. Den kommer utrustad med Intel Atom Z530, Z540 och Z560 beroende på val. Den har även en 64GB’s SSD-hårddisk samt 2 GB DDR2 ramminne.

Det som utmärker Sony Vaio P är dess inbyggda GPS, 3G-modem och accelerometer. Den är självklart också utrustad med Bluetooth 2.1, två usb-portar och WiFi. Vi kan ju tillägga att vi tycker Vaio P är en mycket snygg liten dator.

Toshiba ska tillverka marknadens lättaste 13″

Ja nu ska det bli hårdare konkurrens bland laptops och netbooks i storleken 13 tum, Toshiba ryktas nämligen jobba på marknadens lättaste och bland de tunnaste bärbara datorn på 13 tum. Ryktena säger att den kommer väga under 1kg med en 512GB’s SSD-hårddisk.

Toshibas påstådda laptop ska även ha en skärm med ration 16:9, USB 3.0 och en Core i3, i5 eller i7 processor. En annan nyhet är att den ska vara utrustad med ett SCiB-batteri vilket möjliggör att man kan ladda 90% på 10 minuter. Huruvida detta är helt sant vet vi inte, men vi håller tummarna på Toshiba.

ASUS Eee Keyboard kommer under april

Ja nu är ASUS på väg med sin nya datormodell ASUS Eee Keyboard som är en liten stationär dator som rymms i ett tangentbord. Man kan säga att det är en minidator utan den vanliga skärmen, men den har ändå en skärm, en liten touchskärm på 5 tum som ryms där normalt siffertangenterna är placerade. På denna skärm kan antingen widgets eller nummertangentbord användas.

ASUS Eee Keyboard är utrustad med en INTEL Atom processor och Windows som operativsystem. Priserna sägs hamna mellan $499-$599. som tillval kommer finnas HDMI-utgång och olika storlekar av SSD-hårddiskar.

Corsair nya Reactor och Nova Serier

Nu kommer Corsairs nya serier SSD-diskar, flashhårdiskar. Corsair är sedan tidigare en av de ledande hårddisktillverkarna.

Det som är nytt med dessa diskar är deras hårddiskar är att de är förbättrade och har en högre läs- och skrivhastighet än tidigare hårddiskar.

Reactor serien kommer i två varianter, den ena med 60GB lagringsutrymme och den andra med 120GB. Dessa hårddiskar använder sig av den nya kretsen JMicron JMF612. Denna krets tar upp 128GB DDR2 minne för bästa kapacitet. 120GB Reactor Series SSD har en läshastighet på 250MB/s och en skrivhastighet på 170MB/s medans 60GB Reactor Series SSD har en läshastighet på 250MB/s och en skrivhastighet på 110MB/s. Fortsätt läsa ”Corsair nya Reactor och Nova Serier”

Active Media lanserar ny serie 1,8″ SSD-diskar

Ja nu lanserar Active Mediaen ny serie 1,8″ SSD-hårddiskar, dessa hårddiskar är små och smidiga samtidigt som de har en lagringskapacitet på 32GB, 64GB samt 128GB.

Dessa små ssd-hårddiskar har en läshastighet på 80MB/s samt en skrivhastighet på 38MB/s. Denna hastighet är väl inte så mycket att skryta med, men om man ser till storleken är det bra, denna skulle ju sitta fint i en MacBook Air, Acer Aspire One eller annan dator som stödjer dessa.

Priset på Amazon ligger på mellan $120 och $380 beroende på lagringskapacitet, vill du läsa mer kan du gå till Active Medias hemsida.

Kingston kommer med 512GB SSDNow V+ SSD

Tidigare denna månad gick Kingston ut med sin nya Serie SSD-hårddiskar med namnet SSDNow V+, då gällde det en hårddisk på 30GB men nu kommer de med en variant med betydligt större lagringskapacitet, nämligen 512GB.

En nyhet med SSDNow V+ serien är att den har support för Windows 7 Trim funktion som förlänger livslängden på hårddisken då den undviker radera data i onödan.

Denna serie hårddiskar har en läshastighet på 230MB/s samt en skrivhastighet på 180MB/s. Med en SSDNow V+ från Kingston kan du snabba upp din laptop eller liknande ordentligt.

Snabba upp Minidatorn

Vill du snabba upp din minidator kan du enkelt göra det genom att byta ut den gamla mekaniska hårdisken med rörliga delar till en SSD-disk (Solid State Drive). En sådan disk fungerar ungefär som ett flashminne och har inga rörliga delar därmed får en sådan disk kortare uppstartstid. Mer om detta kan du läsa på www.minidatorer.se

Nu har Toshiba gått ut med att de lanserar nya SSD-diskar med m-SATA för framtida laptops, de kommer ha en skrivhastighet på 70MB/s och en läshastighet på 180MB/s. Lagringskapaciteten kommer ligga på 64GB, 128GB, 256GB och 512GB.

Med andra ord så är SSD-diskarna på frammarsch, de blir allt snabbar samtidigt som de är på väg ikapp de klassiska hårddiskarna i lagringskapacitet. Men de är ju fortfarande mycket dyra om man räknar kr/GB. En vanlig disk ligger i dagsläget på cirka 0,8kr/GB medans flashdiskarna ligger på 10-20kr/GB beroende på prestanda.

Men det är minst sagt bra prylar dess SSD-diskar, framtiden är på frammarsch.