SanDisk 400gb microSD-kort

Nu har SanDisk övertagit rekorder från Samsung i största lagringsutrymme på ett microSD-kort. SanDisk presenterade nämligen ett nytt kort på hela 400GB.

Kortet heter  SanDisc microSDXC Ultra UHS-I, har en läshastighet på 100MB/s, uppfyller videohastiheterna C10, U1, A1.

Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3 är nu släppt och innehåller en del nya finesser jämfört med Raspberry Pi 2 men följer samma formfaktor och kna därmed monteras i samma case’s.

Några av nyheterna är bland annat en 64-bitars processor arkitektur och inbyggt WIFI. Nyheterna i Pi 3 listade är följande:

 • A 1.2GHz 64-bit quad-core ARMv8 CPU
 • 802.11n Wireless LAN
 • Bluetooth 4.1
 • Bluetooth Low Energy (BLE)

Och sedan har den liksom Raspberry Pi 2 följande specifikationer:

 • 4 USB ports
 • 40 GPIO pins
 • Full HDMI port
 • Ethernet port
 • Combined 3.5mm audio jack and composite video
 • Camera interface (CSI)
 • Display interface (DSI)
 • Micro SD card slot (now push-pull rather than push-push)
 • VideoCore IV 3D graphics core

Raspberry Pi 3 kan du köra olika linuxdistrubitioner eller exempelvis Windows 10.

HTC One M9

Bilder på nya HTC One M9 är nu läckra och de ser ju minst sagt fint ut, men det känns som att alla mobiltillverkare hela tiden strävar mot varandra.  Htc one M9 kommer komma i både grått och guld.

HTC-one-M9-grey

Denna smartphone kommer köra Android 5.0 (Lolipop), ha en 5 tums skärm, ha en 8-kärnig processor på 2.0 Ghz, 3gb ramminne en schysst kamera och 32gb lagringsutrymme som r utökningsbart med microSD-kort.

Vad tycker du, är det en telefon för dig?

 

Samsung HMX-E10

Detta är en liten fickkamera från Samsung som är kapabel att spela in fullHD-film och har en ordentlig lins trots det lilla formatet, videokameran heter Samsung HMX-E10.

Samsung HMX-E10 spelar in video i 1080p (fullHD) och 30 bilder per sekund, samtidigt kan den ta 8 megapixels stillbilder. Videokameran har en 2,7 tums touch-skärm och ett par enkla hårdvaruknappar. Man kan även fäll ut en liten usb-port för filöverföring eller laddning av batteriet, sedan är den utrustad med en  HDMI-port och microSD-port.

Samsung HMX-E10 kommer i två färger, svart och vitt, den börjar säljas i September och kommer kosta $199.99.

Liten Tablet med HDMI-ut

Ainol V8000HDW PMP är namnet på denna lilla läsplatta eller tablet som är utrustad med en HDMI-utgång som är kapabel att spela upp 1080p fullHD på din TV. Plattan har en inbyggd skärm på 6 tum och en upplösning på 800×480 pixlar.

Mycket smart liten pryl den här Ainol v8000HDW måste vi säga, den har en lagringskapacitet på 8GB men detta kan byggas ut genom dess microSD-port. Den levereras med en fjärkontroll och priset ligger på $159 och kan köpas här.

Nokias nya budgetlur X2

Nokia har nu kommit med en ny budgetlur som fått namnet Nokia X2. Det är en liten nätt mobiltelefon med en tjocklek på endast 13mm och en vikt på 32 gram. Mobiltelefonen är trots sin lilla storlek utrustad med en 5 megapixlars kamera, en 2,2 tums skärm, knappar för musikspelaren och FM-radio.

Mobiltelefonen har även stöd för minneskort av typen microSD upp till 16GB och program för Facebook och andra sociala nätverk. Priset sägs bli lågt, endast €85 och lanseringsdatumet är ännu ej känt.

Här kommer Nokia N8

Denna nyhet är Nokias första lur med Symbian 3, men det är inte den enda nyheten, Nokia N8 kommer dessutom utrustas med en 12 megapixels kamera med Xenon-blixt och Carl Zeiss-optik. Du ska spela in video med HD-kvalité och skärmen är på hela 3,5 tum.

Nokia N8 är också utrustad med HDMI-ut och har ett lagringsutrymme på hela 16GB vilket är utbyggbart genom dess microSD kortplats. Telefonen landar i butiker under det tredje kvartalet och priset sägs bli $370.

Fortsätt läsa ”Här kommer Nokia N8”