Allt om Surfplattor

Läsplattan är en ganska ny pryl som det pratas mycket om, den skulle blivit årets julklapp 2010 men så blev det inte. Läsplattan har flera namn och två uttryck som också förekommer när den ska beskrivas är Surfplatta, Tablet eller Pad.

En av de mest framgångsrika och kanske mest inflytelserika läsplattorna är Apple iPad vilken tog världen med storm när den presenterades i början av 2010. Apple iPad har också sålt bra och är väldigt populär bland konsumenterna, mängder av tävlingar där man har kunna vinna en iPad har under året varit många.

Vad ska man ha en Surfplatta till?

Från början handlade nog övervägande om en e-boks läsare och där finns de många konkurrenter men i och med smartphoneutvecklingen så kan man ju göra oerhört väl presterande läsplattor och idag ska de nog snarare kallas surfplattor. Möjligheterna med en surfplatta/läsplatta är oändliga, ta t.ex. iPad, den har näst intill hur många appar som möjligt man kan installera och ständigt kommer det nya nytänkande appar.

Vad är en Läsplatta/Surfplatta?

En läsplatta kan man nog kalla en förvuxen smartphone oftast utan telefonfunktion men det finns undantag. Du kan exempelvis surfa, spela, skriva, rita och maila med din tablet. En surfplatta är dessutom oftast utrustad med en touchskärm vilket gör att du navigerar genom att trycka på skärmen.

Tillbehör till din Surfplatta!

Det finns en mängd tillbehör till dagens läsplattor och surfplattor, allt ifrån Skyddande Case’s till trådlösa tangentbord för snabbare och mer effektivt skrivande.

Vilken surfplatta är din favorit?