Ladda dessa AA-batterier i USB-porten

Här har vi en både smart och miljövänlig pryl vid namnet USB-cell. USB-cell är ett par uppladdningsbara AA-batterier du kan använda till digitalkameror, handkontroller eller annat.

Det speciella är att inom batteriet så döljer sig en USB-kontakt vilket möjliggör att du kan ladda batterierna när de tar slut i din dator. Priset på dessa smarta batterier ligger på 150 kronor och mer information finner du på www.usbcell.com

Smidig USB-laddare för bilen

Här har vi en snart laddare för bilen vid namn ”Micro USB Car Charger”, vilket omvandlar ditt 12volts uttag i bilen till en usb-port för laddning av mobila enheter så som MP3-spelare och Mobiltelefoner med mera.

Så ta chansen och skaffa en smidig USB-laddare till bilen, priset är kring 180kr för tillfället och du hittar den hos Latestbuy.

Nokia låter din cykel ladda mobiltelefonens batteri

Nokias nya mobiltelefonladdare laddar batteriet medan du cyklar, det hela går till som så att du placerar mobiltelefonen i en slags docka på styret och ström får den från en dynamo som är en generator som drivs av hjulets rörelse.

Kul med något nytänkande från Nokias sida, att vara miljömedveten är lite trendigt, den perfekta presenten till den som både cyklar till jobbet och har en nokia. Den finns i flera modeller och kostar från €30.

8GB usb-sticka som laddar din mobiltelefon

Powerstick 8GB är namnet på denna USB-sticka som är ett kombinerat USB-minne och USB-laddare som kan ladd mobiltelfoner eller liknande enheter. Kort och gott en smart pryl i snygg förpackning.

Powerstick 8GB har som namnet säger 8GB lagringsutrymme och kan ladda enheter genom en Mini-USB port eller med adaptrar till Blackberry, Sony Ericsson, LG, Samsung, Nokia och Palm. Om du vill ha en powerstick så finns de hos Powerstick för $99,50 och i färgerna ljusblått, gult, rosa, rött, lila samt svart.

Extrabatteri i armbandet laddar din telefon

Det låter otrolig men är sant, nu finns det ett batteri som du bär likt ett armband eller en klocka. Extrabatteriet heter ”Universal Gadget Wrist Charger” och kan ladda de flesta mobiltelefoner eller andra enheter som laddas genom en mini-USB port. Men du får även adaptrar till iPhone, Nokia II (2mm), Nokia I (3.5mm), LG, Samsung i900, Sony Ericsson, Sony PSP, NDS Lite samt Nintendo DSi.

Vill du köpa detta smarta extrabatteri så rekommenderar vi dig att besöka ThinkGeek.

Ladda din iPhone med solljus

Ja det är sant, nu kan du ladda din iPhone alldeles gratis utan tillgång till eluttag eller dator. Genom att sätta på detta Case kan du få mobiltelefonen laddad.

Det är Novothink som tillverkar Solar Surge som passar din iPhone 3G/3Gs och iPod Touch. Om du lämnar telefonen i direkt solljus i två timmar så får du ca 30 min taltid på 3G-nätet eller 60 min på 2G-nätet.

Solar Surge finns att köpa i 8 olika färger till ett pris på $79. En pryl för den miljömedvetne.

Batteribackup & USB-laddare för resan

Här har du en mycket smart USB-batteriladdare för resan eller att ha som backup i väskan. Den har nämligen ett inbyggt 6000mAh litiumbatteri motsvarande ett sådan som brukar finnas i bärbara datorer.

Tack vare detta inbyggda batteri kan du gå runt med en batteribackup som exempelvis räcker till att ladda din iPhone fyra gånger. Du kan använda den till att ladda alla enheter som laddas med USB-kabel såsom digitalkameran, MP3-spelaren eller mobiltelefonen.

Detta är en mycket smart pryl som drivs på 110-240 volt så den kan användas i Sverige med en enkel reseadapter. Priset ligger idag på $99 och kan köpas här. Detta är helt klart en mycket prisvärd pryl med tanke på det inbyggda batteriet.

Veckolista Nr1

Nu var det dags för MinPryl.se’s första veckolista, med våra veckolistor kommer vi sammanfatta de största höjdpunkterna den senaste veckan.

Med detta inlägg firar vi dessutom vårt 100:e inlägg om prylar och teknik, det har varit en rolig och intensiv månad. Närmare bestämt har vi hållit igång 29 dagar och här kommer vårt 100:e inlägg, vi håller ungefär våran målsättning.

Denna vecka kommer vi lista 3 st höjdpunkter:

Fortsätt läsa ”Veckolista Nr1”