Windows 10

Windows 10 blir ju allt mer omtalat och aktuellt, det är Windows nya kommande operativsystem som är byggt för att fungera på Datorn, Plattan, Mobilen eller andra enheter med olika processorarkitektur.

När släpps Windows 10?

Windows 10 sade man på ett event i Januari att det kommer släppas senare under året, man gissar på slutet av sommaren alternativt under hösten.

Uppdatering: Windows 10 lanseras 29 juli 2015

Vad kostar Windows 10?

För de konsumenter som redan har en Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1 licens kommer få ett erbjudande om att uppgradera till Windows 10 helt gratis. Erbjudandet kommer gälla under ett år och efter det kommer det troligtvis bli så att det kostar så som en Windows 8 licens idag kostar.

Alla enheter som uppdateras till Windows 10 kommer även att få gratis uppdateringar under hela enhetens livslängd.

Fortsätt läsa ”Windows 10”

Google Chrome OS

Google presenterade under tisdagen officiellt att deras operativsystem Chrome OS kommer släppas och finnas tillgängligt för konsumenter till sommaren.

Det som är unikt med Chrome OS är bland annat att allting kretsar kring deras webbläsare Chrome från vilken alla applikationer körs genom molnet (”internet”). Man ska alltså använda sig av webb-applikationer, såsom GMail, Google Docs eller din egen favorit.

Några nymodigheter är att man helt har tagit bort CAPS-lock och funktionstangenterna från skrivbordet samt att man använder sig av Instant On vilket gör att du sekunder efter startat datorn från stand-by läge har internetanslutning.

Här följer några videos som förklarar Google Chromes styrkor:

Snabbheten i Google Chrome OS:

Synkning med Google Chrome OS:

Appar i Google Chrome OS: