Sony PSP2 nu officiellt presenterad

Spekulationerna har varit många men nu är Sony PSP2 officiellt presenterad, den går under kodnamnet Sony NGP där NGP står för ”Next Generation Portable”, vad namnet antyder så är det en stor prestandaskillnad mot tidigare modellen och nu vill man på allvar ta över den bärbara spelmarknaden.

Utrustning i Sony PSP2

Designen av Sony PSP2 är den ganska lik sin föregångare men formerna är något rundare och man har använt sig av en del detaljer i silverfärg vilket verkar vara inne. Men den stora skillnaden märker vi på insidan av Sony PSP2, den bärbara spelkonsolen är utrustad med en Cortex A9 core-processor med 4 kärnor, en GPU med 4 kärnor, GPS-mottagare, WiFi, Bluetooth och ett 3G-modem för dataöverföring i mobilnätet.

Sony PSP2 har dessutom fått en rejält mycket bättre skärm den här gången en 5-tums OLED-skärm med multitouch och en upplösning på 960×544 pixels. Sony PSP2 har dessutom två kameror, två analoga spakar och sixaxis-gyro.

Volkswagen’s XL1 drar 0,09liter/mil

Volkswagen XL1 är en ny konceptbil vilken verkligen tänjer på gränserna, den är utrustad med en elektrisk motor med en effekt på 27 hästkrafter och en dieselmotor på 0,8 liter med en effekt på 38 hästkrafter, det ger en total effekt på 65 hästkrafter.

Bilen kör helt och hållet på elmotorn i hastigheter upp till 35km/h och sedan går dieselmotorn igång, vikten på VW XL1 ligger på 795kg tack vare att man använder lätta material så som kolfiber, magnesium, keramik och aluminium. Tack vare den lätta vikten och den strömlinjeformade formen så drar bilen endast 0,09l/mil och producerar endast 24g CO2.

Man kan lugnt säga att Volkswagen XL1 är en miljöbil. Ett smart utnyttjande av hybridtekniken, möjligheten till att ladda litiumjonbatterierna i ett vanligt eluttag och en räckvidd på 550km gör att denna säkerligen kommer efterfrågas på bilmarknaden. Eftersom XL1 är en konceptbil så är det inte säkert att den kommer i produktion men man kan vara så säker på att Volkswagen kommer använda sig av teknikerna i kommande bilmodeller.

Legoland California bygger ut Star Wars landet

Just nu byggs Star Wars minilandet ut på legoland i kalifornien, och det finns planer på att bygga ut Star Wars minilanden på flera platser. Man kan inget annat än att imponeras av dessa skapelser i LEGO, man undrar hur lång tid det tar att bygga ett rymdskepp som detta.

Här följer an annan intressant skapelse från Legoland i Kalifornen, det är Vita Huset:

Razer Ferox laptop högtalare

Här har du ett par laptop-högtalare från Razer nämligen Razer Ferox vilka riktar sig mot laptop-gamers. Högtalarna är portabla och har inbyggda batterier för upp till 12 timmars spelande, perfekt för ett lan. Högtalarelementen i Razer Ferox är 30mm koniska högtalare. Högtalarna kopplas enkelt in genom en 3,5mm-port.

Priset på Razer Ferox ligger på $60 för ett par högtalare och mer information kan du hitta hos Razer

Panasonics nya tåliga Lumix TS3

Panasonic har nu presenterat nya och kompakta kameror, däribland en uppdatering på den stöttåliga TS2, den nya modellen heter Panasonic Lumix TS3. En skillnad som slår en är att de sänkt upplösningen från 14 megapixels till 12,1 megapixels vilket känns ganska anmärkningsvärt, digitalkameror brukar normalt fall få fler megapixels vid modelluppdateringar.

Men låt dig inte luras av de där megapixlarna, en av Panasonic Lumix TS3’s starka sidor är att kameran kan filma fullHD (1920×1080) i de värsta förhållanden. Panasonic Lumix TS3 är nämligen vattentät ner till 12 meters djup att jämföra med föregångarens 10 meter, digitalkameran ska också tåla ett fall på två meter. För att passa sin äventyrliga stil har kameran dessutom inbyggd GPS för geo-taggning av dina foton, kompass, höjdmätare och en barometer. TS3 är även kapabel att ta bilder i 3D och bilderna stöder MPO (Multi Picture Object) som är en hårdvarustandard för 3D-bilder. Priset sägs landa på under $300 och du kommer hitta digitalkameran i butik under mars månad.

iPad case i kork

Här har vi ett litet annorlunda iPad Case gjort i kork och det kallas just The Kork iPad case. Kork är ju ett lite annorlunda material då de flesta andra case till Apple iPad brukar vara gjorda av silikon eller plast men kork är både stöttåligt och slitkraftigt. Kork är även ett material som har inbyggt grepp, du kan utan problem luta iPad’en mot en bok eller liknande utan att den glider undan. Känner du för att vara miljömedveten och att ha ett annorlunda iPad Case så kan du köpa The Kork iPad case för €49.95 hos A Product

Kolla även in en litet film på The Kork iPad Case:

Osynlig stol blir synlig när du närmar dig

Här har vi en lite annorlunda stol, när ingen är nära stolen så smälter den in i omgivningen och blir nära osynlig men när du närmar dig stolen så lyder den upp. Den är konstruerad av akryl, spegelfilm, LED-lampor, en ultraljudssensor och diverse elektronik. Vill du se mer av skaparens design och konstverk kan du besöka Ben Alun-Jones portfolio