Logitech G27 Racing Wheel

Logitech G27 Racing Wheel är just nu den värsta datorratten som finns att köpa. Den 6-växlade lådan med kopplingspedal gör att det känns betydligt mer verkligt. Ratten går även att snurra 900 grader (2,5 varv) som på en riktig bil.

Inne i ratten finns det 2 st motorer som simulerar väglaget, g-krafter, greppet mot asfalten och mycket mer. Om man t.ex. understyr och tappar greppet på framhjulen i en kurva känns detta genom att motståndet i ratten minskar (När hjulen inte har grepp), när man sedan återfår greppet hugger ratten till och ger dig en riktig omgång!

Vi på minpryl testade ratten på karlskoga motorstadion under ett Virtual racing event. Den första tanken som slog mig var hur snygg den är! Växel-indikatorerna ser verkligen bra ut tillsammans med skinnet och det borstade stålet. De tre stående stålpedaler är även helt rätt för att få den där känslan av exlusivitet!

Jag kryper ner i den djupt skålade racingstolen och känner mig genast som en riktig racerförare! Jag trycker på en av de 16 inställningsbara knapparna och bilen startar med ett kick! Olyckligt nog startar jag med ett motorstopp, man måste ju tänka på dragläget när man har en kopplingspedal också! Växellådan på G27 ratten känns betydligt bättre än föregångaren G25. Den är inte lika ”sladdrig” längre och känslan blir bättre när den är trögare och styvare.

De två motorerna får jobba för allt vad de är värda när jag maxar force-feedback inställningarna, det känns otroligt verkligt! Över banans curbs fullkomligt sliter ratten i mig! Efter en kvart har jag kännt på ratten nog och underarmar är helt slut, men jag är verkligen imponerad! För 3800 spänn får du en Logitech G27 Racing Wheel och kommer du väldigt nära den riktiga racing upplevelsen, känns lite billigare än den där 911:an för 500 000kr!

Om man känner att G27 är lite dyr kan jag starkt rekomendera Logitech Driving Force GT som är en grymt prisvärd ratt med: motorer som simulerar körningen (som i G27:an), 900 grader och en sekvensielväxelspak utan koppling (tiptronic). Den här ratten kostar runt 1400kr. Bild:

Båda rattarna stödjer: PC, Ps3 och Ps2

Det finns måga roliga bilspel! Några som vi rekomenderar är: Live for speed (LFS), GT Legends, STCC the Game, Testdrive unlimited samt Gran Turismo 4 och 5.

Detta inläg får vi tacka Oskar Kjellberg för!