Apple har problem med nya iPhone 4

Nu medan vi går och väntar på att den nya Apple iPhone 4 ska komma till Sverige så får vi nöja oss med att läsa om dess framgångar och motgångar.

IPhone 4 ska enligt flertalet operatörer börja säljas under Juli månad och det får vi se om de kan hålla, man kan redan nu ställa sig på intresselistor hos bland annat Tre, Telia och Telenor. Är man sugen på en redan nu kan man exempelvis resa till Storbritannien där man kan köpa en o-låst iPhone, det är då inga problem med att få svenskt tangentbord och svenskt språk, stöd för det är förinstallerat.

Men samtidigt som den säljs och diskuteras så har det kommit fram att Apple har problem med iPhone 4, det är när man håller telefonen på ett speciellt sätt den får problem med mottagningen. Mottagningen kan gå ifrån 5 till 1 ”pinnar”. Steve Jobs gjorde en lite tabbe när han i en intervju sade följande:

Just don’t hold it that way then.

Det kanske inte var ett så lämpligt svar från ett världsledande företag som alltid framhäver sin goda design och funktionalitet. Steve Jobs har fått sig många arga konsumenter efter detta uttalande. Nu har även Apple gått ut med att det egentligen inte är ett konstruktionsfel och att mottagningen egentligen inte försämras utan att det är i funktionen som räknar ut mottagningen problemet sitter. Vi får se om det kommer ut nån uppdatering eller liknande som kanske kan åtgärda detta, för det vore kanske inte så kul att återkalla miljontals iPhone 4… eller vad tror ni?