Razer Ferox laptop högtalare

Här har du ett par laptop-högtalare från Razer nämligen Razer Ferox vilka riktar sig mot laptop-gamers. Högtalarna är portabla och har inbyggda batterier för upp till 12 timmars spelande, perfekt för ett lan. Högtalarelementen i Razer Ferox är 30mm koniska högtalare. Högtalarna kopplas enkelt in genom en 3,5mm-port.

Priset på Razer Ferox ligger på $60 för ett par högtalare och mer information kan du hitta hos Razer

Toshiba ska tillverka marknadens lättaste 13″

Ja nu ska det bli hårdare konkurrens bland laptops och netbooks i storleken 13 tum, Toshiba ryktas nämligen jobba på marknadens lättaste och bland de tunnaste bärbara datorn på 13 tum. Ryktena säger att den kommer väga under 1kg med en 512GB’s SSD-hårddisk.

Toshibas påstådda laptop ska även ha en skärm med ration 16:9, USB 3.0 och en Core i3, i5 eller i7 processor. En annan nyhet är att den ska vara utrustad med ett SCiB-batteri vilket möjliggör att man kan ladda 90% på 10 minuter. Huruvida detta är helt sant vet vi inte, men vi håller tummarna på Toshiba.

Sharp IS01 MID, en Androidbaserad minidator

Den nya Androidbaserade minidatorn från Sharp är en smidig liten dator med en 5-tums multitouchskärm. Namnet på enheten är IS01 MID och den har ett qwerty-tangentbord, webbkamera och processorn Snapdragon.

Den skall enligt uppgifter kännas ganska billig men trots allt har ganska god prestanda tack vare Snapdragon-processorn och att den kör operativsystemet Android.

Fortsätt läsa ”Sharp IS01 MID, en Androidbaserad minidator”

Snabba upp Minidatorn

Vill du snabba upp din minidator kan du enkelt göra det genom att byta ut den gamla mekaniska hårdisken med rörliga delar till en SSD-disk (Solid State Drive). En sådan disk fungerar ungefär som ett flashminne och har inga rörliga delar därmed får en sådan disk kortare uppstartstid. Mer om detta kan du läsa på www.minidatorer.se

Nu har Toshiba gått ut med att de lanserar nya SSD-diskar med m-SATA för framtida laptops, de kommer ha en skrivhastighet på 70MB/s och en läshastighet på 180MB/s. Lagringskapaciteten kommer ligga på 64GB, 128GB, 256GB och 512GB.

Med andra ord så är SSD-diskarna på frammarsch, de blir allt snabbar samtidigt som de är på väg ikapp de klassiska hårddiskarna i lagringskapacitet. Men de är ju fortfarande mycket dyra om man räknar kr/GB. En vanlig disk ligger i dagsläget på cirka 0,8kr/GB medans flashdiskarna ligger på 10-20kr/GB beroende på prestanda.

Men det är minst sagt bra prylar dess SSD-diskar, framtiden är på frammarsch.

Kohjinsha DZ Dual Screen Laptop

Här har vi hittat en laptop med dubbla skärmar vilka båda är lika stora. Man kan också skjuta ihop skärmarna och använda den som en vanlig laptop.

Denna dator är riktigt cool och själva funktionen att skjuta ihop skärmarna verkar gå mycket smidigt, detta kan man se på det YouTube-klipp som syns här nedan.

Kohjinsha DZ Dual Screen Laptop är nog en typ av dator vi kommer få se allt mer av med tiden.

Fortsätt läsa ”Kohjinsha DZ Dual Screen Laptop”

Sony Vaio X

Sonys VPC-X11S1E är riktigt lättviktare. Datorn är på 11 tum och väger 780 gram samtidigt som den har en batteritid på upp till 8 timmar.

Datorn är utrustad med en 128GB SSD-hårddisk, Intel Atom 540 processor och 2GB ramminne. Datorn kommer förinstallerad med Windows 7 och det är riktigt bra tycker vi!

En liten elegant dator med mycket stilpoäng poäng och finess.

Ser jag dubbelt?

Nu har Lenovo en laptop med dubbla skärmar nämligen ThinkPad W700ds. Men det är ingen billig historia, från ca 30.000 kronor kostar den.

Extraskärmen har en yta på 11 tum. Prestandan är god då den har en Core 2 Quad på 2,0 Ghz, ett ramminne på 4 Gb och dubbla 200 Gb hårddiskar.

Ett roligt initiativ tycker vi på MinPryl.se