Panasonics nya tåliga Lumix TS3

Panasonic har nu presenterat nya och kompakta kameror, däribland en uppdatering på den stöttåliga TS2, den nya modellen heter Panasonic Lumix TS3. En skillnad som slår en är att de sänkt upplösningen från 14 megapixels till 12,1 megapixels vilket känns ganska anmärkningsvärt, digitalkameror brukar normalt fall få fler megapixels vid modelluppdateringar.

Men låt dig inte luras av de där megapixlarna, en av Panasonic Lumix TS3’s starka sidor är att kameran kan filma fullHD (1920×1080) i de värsta förhållanden. Panasonic Lumix TS3 är nämligen vattentät ner till 12 meters djup att jämföra med föregångarens 10 meter, digitalkameran ska också tåla ett fall på två meter. För att passa sin äventyrliga stil har kameran dessutom inbyggd GPS för geo-taggning av dina foton, kompass, höjdmätare och en barometer. TS3 är även kapabel att ta bilder i 3D och bilderna stöder MPO (Multi Picture Object) som är en hårdvarustandard för 3D-bilder. Priset sägs landa på under $300 och du kommer hitta digitalkameran i butik under mars månad.

LEGO-kamera från Pentax

PENTAX Optio NB1000 är en digitalkamera med 14MP, 4 gångers optisk zoom och blixt men det som utmärker denna kamera är att du själv efter humör och tillfälle kan styla din kamera. Kameran har nämligen inspirerats av LEGO och det medföljer brickor och bitar du kan placera på kameran för att ändra dess utseende. Vill du läsa mer om kameran kan du besöka ohQizmo!

En liten spionkamera med 5 megapixlars upplösning

Här har vi en liten spionkamera som inte är större än en tumme, den kan både ta foton och spela in filmer. Måtten på denna lilla minikamera är 4,3×2,8×1,5cm så den ät inte stor.

Kameran kan ta foton i 5 megapixlar och spela in film i 1280×960 pixlars upplösning i 29 bilder per sekund. Den har ett inbyggt laddningsbart batteri och klarar av minneskort i typerna Micro SD/SDHC Card/TF Card. En mindre digitalkamera får du leta efter.

Fortsätt läsa ”En liten spionkamera med 5 megapixlars upplösning”

Termos för den riktigt fotofantasten!

Här har vi en liten kaffetermos för den riktiga fotofantasten. Termosen är gjord inuti ett kameraobjektiv från Canon, närmare bestämt 70-200mm objektiv. En skön retropryl måste vi säga.

Legos första iPhone-app gör verkligheten till legobitar

Här kommer legos första iPhone-App, den låter dig ta foton som blir något ”pixliga”. Anledningen till detta är att den tolkar foton och bygger upp det med hjälp av vad som ser ut som små legobitar.

LEGO’s iPhone-App kan även transformera redan tagna kort, med denna app kan du antingen ta roliga kort eller använda till att underhålla barnen som säkerligen gillar dett. Kul Lego, bra att ni hänger med i svängarna och gör en app för iPhone.

Här kan du ladda ner appen: iTunes.