Här kommer iPhone 4

Nu när lugnet efter stormen(WWDC) infunnit sig kan vi konstatera att Apple nu presenterat den omtalade nya iPhone, namnet blev ungefär som vi tänkt oss, nämligen iPhone 4, det har spekulerats om att den kanske skulle komma heta iPhone 4G.

Konstruktionen på iPhone 4 ser lite annorlunda ut än tidigare, telefonen består av ett helgjutet chassi som ram kombinerad med antenn, sedan pryds både framsidan och baksidan av två glasskivor. iPhone kommer finnas i två färger, svart och vit och har blivit 25% tunnare, nämligen 9,3 millimeter.

De är många nyheter med nya iPhone, en av de största enligt oss är den betydligt högre upplösningen, iPhone 4 får nu hela 960×640 pixels upplösning i en helt ny skärm som har en anti-reflektiv film på insidan av det hårda glaset. Andra nyheter är att den exempelvis utrustas med en 5 megapixels-kamera som är kapabel att spela in HD-video i 720p samt en LED-blixt.

Lagringskapacitet på nya iPhone 4 kommer vara 16GB samt 32GB beroende på modell och andra nyheter är att den är utrustad med ett 3-axels gyro som känner av rörelser och läge bättre än tidigare samt en ny inbyggd applikation vid namn FaceTime vilken är ett applikation för videosamtal.

Sedan noterar vi att det under WWDC även nämndes att Farmville kommer som App till iPhone.

Legos första iPhone-app gör verkligheten till legobitar

Här kommer legos första iPhone-App, den låter dig ta foton som blir något ”pixliga”. Anledningen till detta är att den tolkar foton och bygger upp det med hjälp av vad som ser ut som små legobitar.

LEGO’s iPhone-App kan även transformera redan tagna kort, med denna app kan du antingen ta roliga kort eller använda till att underhålla barnen som säkerligen gillar dett. Kul Lego, bra att ni hänger med i svängarna och gör en app för iPhone.

Här kan du ladda ner appen: iTunes.