Google Chrome OS

Google presenterade under tisdagen officiellt att deras operativsystem Chrome OS kommer släppas och finnas tillgängligt för konsumenter till sommaren.

Det som är unikt med Chrome OS är bland annat att allting kretsar kring deras webbläsare Chrome från vilken alla applikationer körs genom molnet (”internet”). Man ska alltså använda sig av webb-applikationer, såsom GMail, Google Docs eller din egen favorit.

Några nymodigheter är att man helt har tagit bort CAPS-lock och funktionstangenterna från skrivbordet samt att man använder sig av Instant On vilket gör att du sekunder efter startat datorn från stand-by läge har internetanslutning.

Här följer några videos som förklarar Google Chromes styrkor:

Snabbheten i Google Chrome OS:

Synkning med Google Chrome OS:

Appar i Google Chrome OS:

Googles mobil säljer dåligt

Google Nexus One som vi tidigare skrev om här sålde endast i 20.000 exemplar första veckan. Detta är uppseendeväckande låga försäljningssiffror och man hade väntat sig betydligt större siffror.

För att sätta dessa siffror i relation till något så kan vi säga att Motorola Droid sålde 250.000 och iPhone 3Gs sålde 1.600.000 miljoner enheter första veckan.

Vi på MinPryl hoppas försäljningssiffrorna ordnar upp sig då vi vill se mer från Google, men man kan ju tillägga att Google Nexus One inte lanserats över hela världsmarknaden ännu.

Google Nexus One

Google Nexus One är ju en mobil som kommer intågandes. Nu ha Engadget har gjort först testet av Google-telefonen Nexus One.

Enligt dem är är Nexus One smidig till formatet och dessutom något tunnare än Iphone. Den ska dessutom vara snabbare än Motorolas Droid som kör på samma operativsystem.

Google Nexus One kör på opertaivsystemet Android 2.1 och är utrusted med en Snapdragon-processor på en hastighet av 1 Ghz. Nexus är dessutom utrustad med 512 MB ramminne och 512 MB ROM. Lagringsutrymmet kan utökas med ett microsd-kort på 32 GB men ett kort på 4 GB medföljer.

Skärmen är på 3,7 tum och har en upplösning på 480×800 pixlar, kameran är dessutom utrustad med en 5 megapixelskamera, rörelsesensor samt ljussensor. Vi bara längtar till att få känna på en Google Nexus One.