JVC visar upp 50-tums 21:9 fullHD 3D-TV

Ja som rubriken lyder så har JVC nu visat upp sin nya prototyp på en 50-tums fullHD 3D-TV med ett bildförhållande på 20:9. Det sägs att den kan komma lanseras i USA senare under året, när den kommer till Europa verkar dessvärre oklart.

Det va ju som med så många andra prylnyheter i dessa tider på CES 2011 denna TV-apparat visades upp, de ska bli intressant och se vad dessa tv-apparater kommer komma kosta och när de når sverige.

Skulle du kunna tänka dig köpa en JVC 50″ fullHD 3D-TV?

Western Digital TV Live HD

Här kommer Western Digital (WD) med en ny extern hårddisk med den speciella funktionen att den kan spela upp fullHD film (1080p) på din tv. Detta sker genom dess inbyggda HDMI 1.3, komposit-video eller komponent-video portar, ljudet kan även det spelas upp i bra kvalité genom dess SPDIF digitala port. Du kan spela upp både bilder, musik eller film som sagt.

Namnet på hårddisken är WD TV Live HD och är den första nätverksspelaren som stödjs av Windows 7 vilket gör den unik även om det lär komma fler inom kort. Men den har även support för Mac och priset på denna mångsidiga hårddisk ligger på $149, hyfsat billigt med andra ord.

Världens första Android-TV från Sverige

People of Lava kommer tillverka den första tv-apparaten från Sverige på årtionden, med andra ord är det på tiden att ett nytt elektronikföretag från Sverige tar för sig.

TV’n kommer in i beta-testnings fasen nu till sommaren. Den första modellen kommer ha en 42-tums full-HD LED-skärm och kosta mellan $2000-$2500. Den kommer följas upp med en 47-tums och en 55-tums modell. Fortsätt läsa ”Världens första Android-TV från Sverige”

Skype i din TV

Tidigare har både Pansonic och LG gått ut med att de kommer med HDTV´s som stödjer Skype och nu vill inte samsung vara sämre.

Samsung har officiellt sagt att deras nya 7000 och 8000 serier kommer stödja samtal med skype. Det ska finnas stöd för både röstsamtal och videosamtal. Enligt rykten från CES så ska kameror som till Samsungs tv-apparater kosta cirka $200
.

Panasonics 152-tums plasma-tv

Ja Panasonic presenterade sin nya 152-tums plasma-tv på CES-mässan.

Denna jätteskärm får vem som helst att se ut som en dvärg. TV´n är av hög kvalité och klarar av att visa både Full-HD och 3D.

Denna skärm skulle inte sitta fel i vardagsrummet när filmen Avatar i 3D kommer ut på blu-ray.