Logitech MX5500 trådlöst tangentbord

Logitech-MX5500

Efter en längre frånvaro från denna blogg är det nu dags för en nystart och nu tänkte jag inleda en ny period med att recensera Logitech MX5500 ett trådlöst tangentbord och mus som jag nu hunnit använda under ett par dagar.

Logitech-MX5500

Logitech MX5500 är ett trådlöst tangentbord med en tillhörande trådlös mus. Musen är bestyckad med ett inbyggt uppladdningsbart batteri och en docka för uppladdning och ska hålla cirka 14 dagar mellan laddningarna. Tangentbordet använder sig av fyra stycken AA-batterier och ska enligt tillverkaruppgifter hålla i upp till 1 år.

Bluetooth tangentbord och mus

Ja den trådlösa tekniken Logitech MX5500 använder sig av är bluetooth vilket känns som både en fördel och en nackdel. En stor fördel är ju det att många bärbara datorer har en bluetooth-anslutning redan och då behöver du bara parkoppla enheterna med varandra så är de klara att användas.

Men med den medföljande blutooth-modulen stötta jag endast på problem och jag fick det inte att fungera, efter lite efterforskning så verkar detta vara ett problem många MX5500-ägare stött på. Min lösning var att köpa mig en ny Bluetooyh-modul och då gick det hela mycket smidigt.

Kvalitén på Logitech MX5500

Kvaliten är i övrigt förstaklassig, tangentbordet har ett perfekt motstånd i tangenterna som har en medel-lång anslagslängd utan något direkt klickljud. Tangentbordet har många smidiga snabbknappar som är bra placerade och de är inte på något sätt ivägen.

Musen sitter som gjuten i handen och även den har några funktionsknappar. Den är utrustad med en bakåt- och en framåtknapp, en sök-knapp man kan koppla till den sökmotor man mest gillar. Skrollhjulet är lite speciellt och har ett läge där man kan låte det rulla fritt när man satt fart på det, på så sätt kna man snabbt och enkelt skrolla i längre dokument. Det sitter även ett liten smidigt skrollhjul vid tummen.

Sammanvägt så skulle jag vilja ge Logitech MX5500 4 av 5 möjliga stjärnor, hade det inte varit för problemen med blåtandsmodulen såhade det fått en solklar femma.

Atlantic Technology WA-50 ger dig trådlös ljudöverföring

Atlantic Technology har nu gjort en pryl vid namn WA-50 som ger dig möjlighet att överföra din ljudsignal trådlöst till exempelvis till din subwoofer eller till ett annat rum.

Atlantic Technology WA-50 överför ditt ljud genom RCA trådlöst, du kan använda modulerna för att spela samma musik i flera rum utan att behöva dra en kabel, räckvidden är 50 meter alternativt 100 meter om inga hinder finns mellan modulerna. WA-50 har 3 inbyggda frekvenser du kan välja mellan, på så vis kan du använda upp till 3 par enheter samtidigt för att trådlöst överföra 3 ljudsignaler. Pricet för Atlantic Technology WA-50 ligger på $199 och extra mottagare kan köpas till för $89 styck, de kan nu köpas hos Amazon

Logitech nya mus Couch Mouse M515

Nu kommer Logitech med ny mus som de vill ska vara den självklara soffmusen, namnet är Logitech Couch Mouse M515. Det som är annorlunda med denna mus är att den har en jämn och ganska glatt undersida vilket gör att damm och brödsmulor inte så lätt fastnar på datormusen.

Annars använder sig Logitech M515 av samma trådlösa mottagare du enkelt kopplar i USB-porten på datorn som de använder till sina andra trådlösa produkter. De säger att M515 har upp till 2 års batteritid tack vare en auto-sleep funktion som går i gång när du inte håller i musen. Logitech Couch Mouse M515 kommer inom några veckar börja säljas och priset blir i USA $49.99

Apple Magic Mouse

Apples nya mus, Magic Mouse är en vacker liten skapelse. Den består av en stor multi-touch-yta. Musen är ovanligt lång och sägs sitta fint i handen.  Musen fungerar endast till pc och det kan ju ses som en nackdel.

En annan nackdel kan vara om du har svettiga händer då touchen fungerar sämra. Men Apples Magic Mouse är en otroligt vacker skapelse för den med ett sinne för design och finess.