Sony PSP2 nu officiellt presenterad

Spekulationerna har varit många men nu är Sony PSP2 officiellt presenterad, den går under kodnamnet Sony NGP där NGP står för ”Next Generation Portable”, vad namnet antyder så är det en stor prestandaskillnad mot tidigare modellen och nu vill man på allvar ta över den bärbara spelmarknaden.

Utrustning i Sony PSP2

Designen av Sony PSP2 är den ganska lik sin föregångare men formerna är något rundare och man har använt sig av en del detaljer i silverfärg vilket verkar vara inne. Men den stora skillnaden märker vi på insidan av Sony PSP2, den bärbara spelkonsolen är utrustad med en Cortex A9 core-processor med 4 kärnor, en GPU med 4 kärnor, GPS-mottagare, WiFi, Bluetooth och ett 3G-modem för dataöverföring i mobilnätet.

Sony PSP2 har dessutom fått en rejält mycket bättre skärm den här gången en 5-tums OLED-skärm med multitouch och en upplösning på 960×544 pixels. Sony PSP2 har dessutom två kameror, två analoga spakar och sixaxis-gyro.

Sony PSP2

Det närmar sig en presentation om Sony PSP2 och allt fler rykten bör sprida sig, PSP2 kommer få en något större skärm än föregångaren och den kommer vara av typen OLED, skärmen på Sony PSP2 blir med andra ord betydligt vassare då OLED-skärmar har betydligt bättre svärta.

Sony PSP2 kommer dessutom vara utrustad med WiFi och ett 3G-modem, 3G-modemet kommer troligen inte användas till samtal utan endast till datorkommunikation. Man tror dessutom att en ny processor håller på att utvecklas, det ska bli spännande och se vad som kommer driva grafiken. Vi återkommer när vi har mer detaljer kring den bärbara konsolen, troligen kommer Sony PSP2 att presenteras den 27:e januari.

Uppdatering (Nu har vi skrivit en ny post med officiella uppgifter kring Sony PSP2)

Sonys nya NEX-3 och NEX-5

Här  har vi Sony’s nya digitalkameror vilka är vad man kan kalla kompakta systemkameror, namnet på dessa är NEX-3 och NEX-5. Båda har en upplösning på 14,2 megapixlar i ett kompakt kamerahus med utbytbar optik.

Sony NEX-3 kan spela in HD-video i 720p upplösning medan storebror är kapabel att spela in video i fullHD (1080p), det kan ses som den stora skillnaden. Båda digitalkamerorna är utrustade med en 3-tums display i högsta kvalité.

Fortsätt läsa ”Sonys nya NEX-3 och NEX-5”

Sony Vaio P vassas till

Sony har sedan tidigare presenterat deras nya Sony Vaio P viket är en ultraportabel 8-tums minidator. Den kommer utrustad med Intel Atom Z530, Z540 och Z560 beroende på val. Den har även en 64GB’s SSD-hårddisk samt 2 GB DDR2 ramminne.

Det som utmärker Sony Vaio P är dess inbyggda GPS, 3G-modem och accelerometer. Den är självklart också utrustad med Bluetooth 2.1, två usb-portar och WiFi. Vi kan ju tillägga att vi tycker Vaio P är en mycket snygg liten dator.

Sony MDR-RF4000K trådlösa hörlurar

Sony har nu presenterat sina nya trådlösa hörlurar MDR-RF4000K. De använder sig av en signal som ger dem räckvidd på upp till 30 meter. Det medföljer dessutom ett smidigt och elegant förvaringsfodral som också fungerar som laddare.

Sony MDR-RF4000K är en trådlös hörlur med riktigt snygg design men de ska dessutom vara välljudande med sina 40mm högtalarelement. Med det inbyggda NiMH-batteriet så får hörlurarna cirka 7 timmars batteritid. Skulle batteriet ta slut kan du om du vill använda dig av ett AAA-batteri vilket ger ytterligare cirka 10 timmars batteritid.

Fortsätt läsa ”Sony MDR-RF4000K trådlösa hörlurar”

Sony släpper ny vattensäker kamera

Nu har rykten läckt ut om att Sony DSC-TX5 kommer bli en vattentät kamera i Sonys sortiment.

Kameran skall vara utrustad med 4x optisk zoom, optisk bildstabilisering samt klara av att ta 10 bilder per sekund. Allt detta i ett kompakt vattentätt format.

För dig som vill kunna filma i fullHD lär inte heller bli besviken då Sony DSC-TX5 klarar av att filma 1080p MPEG-4. En sak som gör denna kamera lite bättre än de flesta Sony tidigare är att den stödjer SD-kort att lagra bilderna på