Nokia N9 med Intel Atom 1,2GHz?

Nokia N9 är namnet på ännu en av Nokias kommande mobiltelefoner, man väntar sig att den eventuellt kommer att presenteras under MWC (Mobile World Congress) 2011 och möjligtvis kan Nokia N9 börja säljas under 3:e kvartalet.

Prestandan på Nokia N9 verkar bli mucket god då det ryktas att den kommer utrustas med en Intel Atom processor med en klockfrekvens på 1,2GHz. Andra egenskaper som gör att Nokia N9 ser ut att bli Nokias nya flaggskepp är att den kommer komma installerad med MeeGo som operativsystem och den kommer även låna en 12 megapixels digitalkamera från Nokia N8, en grym mobil helt enkelt.

Nokias nya värsting Nokia X7

Nu kommer Finlands kontring mot Samsung och Apple med flera, deras nya mobiltelefon Nokia X7 är en mobil de lägger stor kraft på och hoppas ska bli en storsäljare.

Nokia X7 är utrustad med en stor 4-tums AMOLED-skärm med multitouch, GPS, Bluetooth, WiFi, micro-USB och det sägs att den ska spela upp HD-video i 720p.

Man förväntar sig att Nokia X7 kommer släppas efter de väntande Symbian uppdateringarna som väntas, de ska enligt rykten snabba upp operativsystemet ordentligt.

Här följer en video på Nokia X7 från youtube där de visar ett spel och hur menyerna ser ut:

Nokia låter din cykel ladda mobiltelefonens batteri

Nokias nya mobiltelefonladdare laddar batteriet medan du cyklar, det hela går till som så att du placerar mobiltelefonen i en slags docka på styret och ström får den från en dynamo som är en generator som drivs av hjulets rörelse.

Kul med något nytänkande från Nokias sida, att vara miljömedveten är lite trendigt, den perfekta presenten till den som både cyklar till jobbet och har en nokia. Den finns i flera modeller och kostar från €30.

Nokias nya budgetlur X2

Nokia har nu kommit med en ny budgetlur som fått namnet Nokia X2. Det är en liten nätt mobiltelefon med en tjocklek på endast 13mm och en vikt på 32 gram. Mobiltelefonen är trots sin lilla storlek utrustad med en 5 megapixlars kamera, en 2,2 tums skärm, knappar för musikspelaren och FM-radio.

Mobiltelefonen har även stöd för minneskort av typen microSD upp till 16GB och program för Facebook och andra sociala nätverk. Priset sägs bli lågt, endast €85 och lanseringsdatumet är ännu ej känt.

Här kommer Nokia N8

Denna nyhet är Nokias första lur med Symbian 3, men det är inte den enda nyheten, Nokia N8 kommer dessutom utrustas med en 12 megapixels kamera med Xenon-blixt och Carl Zeiss-optik. Du ska spela in video med HD-kvalité och skärmen är på hela 3,5 tum.

Nokia N8 är också utrustad med HDMI-ut och har ett lagringsutrymme på hela 16GB vilket är utbyggbart genom dess microSD kortplats. Telefonen landar i butiker under det tredje kvartalet och priset sägs bli $370.

Fortsätt läsa ”Här kommer Nokia N8”

Extrabatteri i armbandet laddar din telefon

Det låter otrolig men är sant, nu finns det ett batteri som du bär likt ett armband eller en klocka. Extrabatteriet heter ”Universal Gadget Wrist Charger” och kan ladda de flesta mobiltelefoner eller andra enheter som laddas genom en mini-USB port. Men du får även adaptrar till iPhone, Nokia II (2mm), Nokia I (3.5mm), LG, Samsung i900, Sony Ericsson, Sony PSP, NDS Lite samt Nintendo DSi.

Vill du köpa detta smarta extrabatteri så rekommenderar vi dig att besöka ThinkGeek.

Nokia S40 lovas utvecklas inför 2010

Nu ska Nokia tydligen gått ut och sagt att man ska utveckla S40 serien till 2010 med bland annat en QWERTY-knappsats.

QWERTY är inte det enda som utlovas till Nokia S40 serierna utan man kan även räkna med dubbla simkortsplatser och touch interface.

Detta känns lovande, detta kan förhoppningsvis innebära att både QWERTY- & Touchmobiler från Nokia kommer kunna köpas för en billigare peng.

Bra jobbat Nokia!

“Next year you can also expect other developments in Series 40 such as adding QWERTY keyboards, dual SIM, touch UI, and so on” Kai Öistämö, Executive Vice President of Devices, Nokia källa