Synology DiskStation DS411slim

Synology DiskStation DS411slim är en NAS (Nätverksdisk) i litet format men med förvånande stor lagringskapacitet. DS411slim rymmer upp till fyra stycken 2,5″-diskar is sitt chassi som mäter 120x105x142mm, det ger en redundant lagring på upp till 3TB.

Som sagt så rymmer Synology DiskStation DS411slim fyra diskar som var och en kan ha kapacitet upp till 1TB, med Synology’s egna Hybrid RAID (SHR) så kan du använda DS411slim som redundant lagring utan att diskarna behöver vara av samma storlek. Alternativt kan JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 5+Spare, RAID 6 eller RAID 10 arrayer användas. Dessutom kan du ansluta externa hårddiskar genom en USB eller eSATA, sist och inte minst finns det stöd för Amazon S3 vilket möjliggör backup i molnet.

Synology DiskStation DS411slim har stöd för Time Machine och kommer med PC-backup programvara. DS411slim har även stöd för DLNA/UPnP streaming, FTP, BitTorrent, Printer Server och kan exempelvis användas som iTunes-server. DS411slim kommer ut i handeln i mitten av februari men några prisuppgifter har vi inte fått tag på.

DroboPro FS en NAS med plats för 8 diskar

Här har vi ytterligare en Nätverksdisk från Data Robotics med plats för hela 8 hårddiskar. DroboPro FS är en kombination av filserver och nätverksdisk, en storebror till Drobo FS med plats för 4 hårddiskar som vi tidigare skrivit om.

DroboPro FS är utrustad med två nätverksuttag för uppkoppling mot dubbla internetanslutningar för större säkerhet. De åtta diskarna ger tillsammans en lagringskapacitet på upp till 16TB. Priset för DroboPro FS utan diskar är ca $2000 och med 16TB är priset ca $3600.