Google Chrome OS

Google presenterade under tisdagen officiellt att deras operativsystem Chrome OS kommer släppas och finnas tillgängligt för konsumenter till sommaren.

Det som är unikt med Chrome OS är bland annat att allting kretsar kring deras webbläsare Chrome från vilken alla applikationer körs genom molnet (”internet”). Man ska alltså använda sig av webb-applikationer, såsom GMail, Google Docs eller din egen favorit.

Några nymodigheter är att man helt har tagit bort CAPS-lock och funktionstangenterna från skrivbordet samt att man använder sig av Instant On vilket gör att du sekunder efter startat datorn från stand-by läge har internetanslutning.

Här följer några videos som förklarar Google Chromes styrkor:

Snabbheten i Google Chrome OS:

Synkning med Google Chrome OS:

Appar i Google Chrome OS:

Nästa generation Ford har WiFi-hotspot möjlighet

I näste generation finns möjligheten till att välja till en WiFi-hotspot vilket skulle medföra möjligheten att koppla upp en eller flera datorer till internet under resan. Hotspoten ska vara en del av deras system SYNC.

Det går ut på att man kopplar in sin USB-dongel till bilen och via 3G får internetuppkoppling. Krypteringen kommer vara WPA2 och alla klienter måste logga in för att få tillgång till uppkopplingen. På så sätt slipper du bilar som lägger sig brevid dig för att snålsurfa:p