Panasonics nya tåliga Lumix TS3

Panasonic har nu presenterat nya och kompakta kameror, däribland en uppdatering på den stöttåliga TS2, den nya modellen heter Panasonic Lumix TS3. En skillnad som slår en är att de sänkt upplösningen från 14 megapixels till 12,1 megapixels vilket känns ganska anmärkningsvärt, digitalkameror brukar normalt fall få fler megapixels vid modelluppdateringar.

Men låt dig inte luras av de där megapixlarna, en av Panasonic Lumix TS3’s starka sidor är att kameran kan filma fullHD (1920×1080) i de värsta förhållanden. Panasonic Lumix TS3 är nämligen vattentät ner till 12 meters djup att jämföra med föregångarens 10 meter, digitalkameran ska också tåla ett fall på två meter. För att passa sin äventyrliga stil har kameran dessutom inbyggd GPS för geo-taggning av dina foton, kompass, höjdmätare och en barometer. TS3 är även kapabel att ta bilder i 3D och bilderna stöder MPO (Multi Picture Object) som är en hårdvarustandard för 3D-bilder. Priset sägs landa på under $300 och du kommer hitta digitalkameran i butik under mars månad.

JVC visar upp 50-tums 21:9 fullHD 3D-TV

Ja som rubriken lyder så har JVC nu visat upp sin nya prototyp på en 50-tums fullHD 3D-TV med ett bildförhållande på 20:9. Det sägs att den kan komma lanseras i USA senare under året, när den kommer till Europa verkar dessvärre oklart.

Det va ju som med så många andra prylnyheter i dessa tider på CES 2011 denna TV-apparat visades upp, de ska bli intressant och se vad dessa tv-apparater kommer komma kosta och när de når sverige.

Skulle du kunna tänka dig köpa en JVC 50″ fullHD 3D-TV?

Disneys första Blu-ray 3D-film

Disney har nu tillkännagivit att de planerar släppa sin första 3D Blu-ray.

Den filmen de planerar att ge ut i 3D är Disney’s A Christmas Carol.

Den planeras ges ut under det fjärde kvartalet 2010, lagom till jul med andra ord. Det är kul att även Disney satsar på 3D i blu-ray.

Panasonics 152-tums plasma-tv

Ja Panasonic presenterade sin nya 152-tums plasma-tv på CES-mässan.

Denna jätteskärm får vem som helst att se ut som en dvärg. TV´n är av hög kvalité och klarar av att visa både Full-HD och 3D.

Denna skärm skulle inte sitta fel i vardagsrummet när filmen Avatar i 3D kommer ut på blu-ray.

3D-skärm från Sony

Nu kommer Sony med en prototyp på en 3D-skärm formad som en tub. Skärmen visades upp på Digital Content EXP0 2009 i Japan i oktober.

Upplösningen på skärmen är endast 98×128 pixlar men den kan å andra sidan åskådas från alla håll. Skärmen visar föremål i 360 graders vyer. Man kan alltså kolla från andra sidan av skärmen för att se baksidan.

Roligt att det kommer ut nya prylar i denna genre, annars brukar ju 3D-film visas på en platt yta. Antagligen blir denna 3D-skärm mycket dyr men å andra sidan så är det bra att tekniken kring 3D utvecklas. Det ryktas ju om nya tv-kanaler vilka ska sända 3D.