Synology DiskStation DS411slim

Synology DiskStation DS411slim är en NAS (Nätverksdisk) i litet format men med förvånande stor lagringskapacitet. DS411slim rymmer upp till fyra stycken 2,5″-diskar is sitt chassi som mäter 120x105x142mm, det ger en redundant lagring på upp till 3TB.

Som sagt så rymmer Synology DiskStation DS411slim fyra diskar som var och en kan ha kapacitet upp till 1TB, med Synology’s egna Hybrid RAID (SHR) så kan du använda DS411slim som redundant lagring utan att diskarna behöver vara av samma storlek. Alternativt kan JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 5+Spare, RAID 6 eller RAID 10 arrayer användas. Dessutom kan du ansluta externa hårddiskar genom en USB eller eSATA, sist och inte minst finns det stöd för Amazon S3 vilket möjliggör backup i molnet.

Synology DiskStation DS411slim har stöd för Time Machine och kommer med PC-backup programvara. DS411slim har även stöd för DLNA/UPnP streaming, FTP, BitTorrent, Printer Server och kan exempelvis användas som iTunes-server. DS411slim kommer ut i handeln i mitten av februari men några prisuppgifter har vi inte fått tag på.

Hårddisk i form av Plånbok

Ja nu sprids rykten om Verbatims nästa hårddisk, nämligen en extern 2.5″-hårddisk inkapslad av brunt eller svart läder. På så sätt får det en look likt en plånbok. Hårddisken ska komma i två versioner med lagringskapacitet på 320GB respektive 500GB.

Hitachi lanserar en 7mm tunn hårddisk

Ja det låter otroligt men nu har Hitachi släppt sin hårddisk vilken har en lagraningskapacitet på 320GB trots att den endast är 7 mm tunn, namnet är Hitachi Travelstar Z7k320.

Hårddisken på formatet 2,5″ och drar 1,8 watt när den skriver/läser samtidigt som drar endast 0,8 watt i viloläge, hårddisken ansluts genom SATA 3Gbps. Vi kan även säga det att det även kommer gå att köpa hårddisken i 160GB och 250GB versioner.

Kingston kommer med 512GB SSDNow V+ SSD

Tidigare denna månad gick Kingston ut med sin nya Serie SSD-hårddiskar med namnet SSDNow V+, då gällde det en hårddisk på 30GB men nu kommer de med en variant med betydligt större lagringskapacitet, nämligen 512GB.

En nyhet med SSDNow V+ serien är att den har support för Windows 7 Trim funktion som förlänger livslängden på hårddisken då den undviker radera data i onödan.

Denna serie hårddiskar har en läshastighet på 230MB/s samt en skrivhastighet på 180MB/s. Med en SSDNow V+ från Kingston kan du snabba upp din laptop eller liknande ordentligt.