Piratkopieringsavgift på hårddiskar nästa år?


Om upphovsrättsföreningen Copyswede får som dom vill kan vi under nästa år få en piratkopieringsavgift på hårddiskar.

Det kallas piratkopieringsavgift och om Copyswede får som dom vill och lagförslaget går igenom kommer de nya avgifterna vara följande:

  • < 80 GB 1 kr/GB
  • 81-250 GB 120 kr
  • > 250 GB 160 kr

Vad tycker ni om detta?

Flip lanseras i sverige

Flip är en liten smidig digital videokamera som mer eller mindre är av typen point-and-shoot. Den har i princip en lcd-skärm på 2 tum, en inspelningsknapp och inte så mycket mer.

Flip har funnits ett tag och finns i en del olika modeller men den har aldrig varit officiellt lanserad i Sverige, efter att Cisco har köpt upp Flip så säger man nu att man kommer lansera Flip i Sverige samband med lanseringen av den nya modellen UltraHD som spelar in i 720p och hela 50fps.

Flip UltraHD finns i 2GB och 4GB varianter med kapacitet för 1 respektive 2 timmars inspelning i högsta kvalitet. Priset kommer ligga på cirka 1900kr.

Snyggt iPhone Case – iMojito iPhone Case

Här har vi ett nytt iPhone Case vid namn iMojito iPhone Case vilket har en säregen design. Fodralet är gjort utav läder och har blåa detaljer och smarta fickor för kreditkort eller visitkort. Telefonen hålls på plats med hjälp av en gummisnodd.

Är du sugen på detta iPhone Case kan du köpa det hos Malcolm Fontier för $35 det finns också en modell för endast kort och visitkort vid namn Mojito Wallet vilken kostar $25.

Ny rysk Hybridbil vid namn Yo

Den nya hybridbilen ska heta Yo och erbjuda dig en så låg bränsleförbrukning som 0,34 liter per mil (67mpg).

Den kommer att drivas av två elektriska motorer tillsammans med en förbränningsmotor, den sägs även komma kosta $14,500 när den rullar ut på St. Petersburgs gator under 2012. Vi vill ju självklart också se Yo på svenska gator, mer hybridbilar till folket!

via (The New York Times)

Extrabatteri på nyckelringen

Är du trött på att batteriet till mobilen alltid tar slut vid precis fel tillfälle?

Då har vi hittat en lösning, Portable USB Power Supply som är utrustad med ett 1,000mAh uppladdningsbart batteri och en usb-port där du kan koppla in din mobiltelefon, mp3-spelare eller annat som kan laddas genom en USB-port.

En smart pryl helt enkelt! Är du dugen på en sån här kan du hitta den hos ThinkGeek för $19.99

Google Chrome OS

Google presenterade under tisdagen officiellt att deras operativsystem Chrome OS kommer släppas och finnas tillgängligt för konsumenter till sommaren.

Det som är unikt med Chrome OS är bland annat att allting kretsar kring deras webbläsare Chrome från vilken alla applikationer körs genom molnet (”internet”). Man ska alltså använda sig av webb-applikationer, såsom GMail, Google Docs eller din egen favorit.

Några nymodigheter är att man helt har tagit bort CAPS-lock och funktionstangenterna från skrivbordet samt att man använder sig av Instant On vilket gör att du sekunder efter startat datorn från stand-by läge har internetanslutning.

Här följer några videos som förklarar Google Chromes styrkor:

Snabbheten i Google Chrome OS:

Synkning med Google Chrome OS:

Appar i Google Chrome OS: