Världens smartaste penna?

Här har vi en av de smartaste enkla uppfinningar vi sett på länge, det är en penna som fungerar som så att den är formad som ett clips.

Pennan kan utan problem hängas upp på fickan och sitter bra på plats, en riktigt smart pryl måste vi säga. Priset ligger på £4.50 och du kan köpa dess eller läsa mer om dem på P&C.

Alla är inte lika nöjda med Apple iPad

Det har varit stor uppföljning kring Apple iPad och de har möts av mycket beröm men alla är inte lika nöjda. Här får ni ett klipp från youtube som visar detta missnöje i en parodi där Adolf Hitler skriker svordomar och berättar hur besviken han är över Apple iPad.

Batteribackup & USB-laddare för resan

Här har du en mycket smart USB-batteriladdare för resan eller att ha som backup i väskan. Den har nämligen ett inbyggt 6000mAh litiumbatteri motsvarande ett sådan som brukar finnas i bärbara datorer.

Tack vare detta inbyggda batteri kan du gå runt med en batteribackup som exempelvis räcker till att ladda din iPhone fyra gånger. Du kan använda den till att ladda alla enheter som laddas med USB-kabel såsom digitalkameran, MP3-spelaren eller mobiltelefonen.

Detta är en mycket smart pryl som drivs på 110-240 volt så den kan användas i Sverige med en enkel reseadapter. Priset ligger idag på $99 och kan köpas här. Detta är helt klart en mycket prisvärd pryl med tanke på det inbyggda batteriet.

Hardbox 3.0 en extern hårddisk med USB 3.0

Nu kommer Sarotech med en ny extern hårddisk med stöd för USB 3.0. Dessa diskar med stöd för USB 3.0 kommer bli allt vanligare och det är positivt, USB 3.0 är ju betydligt snabbare än den tidigare USB 2.o.

Denna hårddisk är i form av en bok, så den platsar i bokhyllan. Den kommer komma med lagringskapaciteten 1TB, 1.5TB, 2TB och 3TB och har som sagt en USB 3.0-port, tack vare den är den maximala överföringshastigeheten på 5Gb/s

Denna externa hårddisk ska finnas till försäljning under februari.

För er som undrar så är denna hårddisk självklart bakåtkompatibel med USB 2 och därför får den ett bredare användningsområde.

Apple iPad äntligen officiell

Äntligen har Apple officiellt erkänt deras tablet som fåt namnet iPad helt i linje med exempelvis iPhone. Detta namn var ju länge omdiskuterat och det har diskuterats krin iSlate, iTablet med flera. Det var egentligen sista dagarna innan den offentliggjordes det började pratas om iPad på allvar.

iPad kommer finnas i två varianter, den ena kommer heta iPad WiFi samt iPad 3G, den senare kommer ha en 3G anslutning som gör tableten mer mobil.

Man kan kort säga att iPad ser ut som en förstorad iPhone med en baksida i aluminium. Baksidan har samma stil som MacBook Pro serien, både snygg och stilren! Fortsätt läsa ”Apple iPad äntligen officiell”

Active Media lanserar ny serie 1,8″ SSD-diskar

Ja nu lanserar Active Mediaen ny serie 1,8″ SSD-hårddiskar, dessa hårddiskar är små och smidiga samtidigt som de har en lagringskapacitet på 32GB, 64GB samt 128GB.

Dessa små ssd-hårddiskar har en läshastighet på 80MB/s samt en skrivhastighet på 38MB/s. Denna hastighet är väl inte så mycket att skryta med, men om man ser till storleken är det bra, denna skulle ju sitta fint i en MacBook Air, Acer Aspire One eller annan dator som stödjer dessa.

Priset på Amazon ligger på mellan $120 och $380 beroende på lagringskapacitet, vill du läsa mer kan du gå till Active Medias hemsida.

Kingston kommer med 512GB SSDNow V+ SSD

Tidigare denna månad gick Kingston ut med sin nya Serie SSD-hårddiskar med namnet SSDNow V+, då gällde det en hårddisk på 30GB men nu kommer de med en variant med betydligt större lagringskapacitet, nämligen 512GB.

En nyhet med SSDNow V+ serien är att den har support för Windows 7 Trim funktion som förlänger livslängden på hårddisken då den undviker radera data i onödan.

Denna serie hårddiskar har en läshastighet på 230MB/s samt en skrivhastighet på 180MB/s. Med en SSDNow V+ från Kingston kan du snabba upp din laptop eller liknande ordentligt.

EV Mini Sport en miljövänlig racer

Timaya Motors har nu börjat tillverka en liten miljövänlig racer. Den har utseendet som en formel-1 bil och går på elektricitet, med andra ord en miljöbil, det den saknar är den riktiga racerfarten.

Topphastigheten ligger på mellan 40 och 70 km/h beroende på vad du kör på för batteri. Med ett 40Ah blybatteri blir farten 40km/h medans den blir 70km/h om du väljer ett 120Ah litium polymer batteri.

Priset på denna miljövänliga elbil ligger på $23,018 utan batteri, så det är ingen billig historia. Mer info på TechOn.