Världens snabbaste hårddisk – Fusion ioDrive Duo

Vill du ha världens snabbaste hårddisk, då har vi något för dig nämligen Fusion ioDrive Duo.

Fusion ioDrive Duo är en SSD-disk(Solid State Drive) med en lagringskapacitet på mellan 160 GB till 1.28 TB. Det anmärkningsbara är att den har en läshastighet på 1500 MB/sekund samt en skrivhastighet på 1400 MB/sekund.

Världens snabbaste hårddisk kan användas i din stationära dator i en PCI-Express x8 eller PCI-Express 2.0 x4 port. Du kan läsa mer om denna hårddisk på Fusionio.

Slips med kamera för spionen

Här har vi en kamera som är perfekt för spionen. Kameran är integrerad i slipsen och syns inte om man inte vet att den finns.

Denna lilla spionkamera är en smart liten pryl som tillåter dig spela in din omgivning i hemlighet.

När du fått det du önskade på film så ansluter du enkelt slipsen till USB-porten och överför videon. Denna kamera kostar $66 och kan köpas här.

Garmin Oregon 450t och 450 handhållna GPS’er

Nu släpper Garmin nya handhållna GPS’er, nämligen Oregon 450t och Oregon 450. De är konstruerade för vandring eller andra utomhusaktiviteter.

Skillnaden mellan Oregon 450t och 450 är kartorna, 450t stödjer topografiska kartor. Annars finns funktioner såsom geocaching, stoppur, kompass och höjdmätare.

Både Garmin Oregon 450t och 450 drivs med två AA-batterier med en batteritid på upp till 16 timmar. Priset är för närvarande okänt.

3D-skärm från Sony

Nu kommer Sony med en prototyp på en 3D-skärm formad som en tub. Skärmen visades upp på Digital Content EXP0 2009 i Japan i oktober.

Upplösningen på skärmen är endast 98×128 pixlar men den kan å andra sidan åskådas från alla håll. Skärmen visar föremål i 360 graders vyer. Man kan alltså kolla från andra sidan av skärmen för att se baksidan.

Roligt att det kommer ut nya prylar i denna genre, annars brukar ju 3D-film visas på en platt yta. Antagligen blir denna 3D-skärm mycket dyr men å andra sidan så är det bra att tekniken kring 3D utvecklas. Det ryktas ju om nya tv-kanaler vilka ska sända 3D.

Koss Porta Pro 25 år

Koss Porta Pro den gamla hörlursklassikern fyller 25 år i år och slår nytt rekord. De har nämligen sålt över 200.000 exemplar i bara Norden.

Koss Porta Pro är en hörlur med bra passform och grymt ljud de är dessutom hopvikbara för att enkelt få plats i fickan.

Priset ligger i dagsläget på från 265 kronor men enda upp till kring 500 kronor.

Vill du läsa mer om dessa lurar eller se vart de kan köpas? Kolla in prisjakt.

DVD-RW till din netbook

Med denna smarta externa DVD-brännare kan du enkelt läsa eller skriva både CD och DVD-skivor i din netbook eller minidator. Denna enhet är tillverkad av Transcend.

DVD-brännaren skriver skivor i formaten CD-R/RW, DVD ± R, DVD ± RW, DVD ± R DL-och DVD-RAM. DVD men en hastighet på 8X och CD men en hastighet på 24X.

Enheten finns i både svart och vitt för att passa din netbook så bra som möjligt och priset ligger på cirka 650 kronor. Mer info kan du hitta här.

USB-adapter för 802.11n WiFi

Nu kan du som inte har trådlös internet med hjälp av en mycket liten USB-adapter surfa trådlöst genom 802.11n-standarden.

USB-adaptern är från D-link och heter D-Link DWA-131 Wireless N Nano och ger dig möjlighet att surfa i upp till 300 Mbps vilket är mycket imponerande av en så pass liten usb-adapter.

Bra gjort D-Link, DWA-131 är given för de utan WiFi. Denna kan utan sitta i din USB-port permanent och måste inte tas ut om den inte sitter i vägen för en väska eller så.